AĞAÇ BUDAMA ANKARA

12/14/2016

BAHÇE BUDAMA 0-553-225-24-37 ALİ BEY

ağaç BUDAMA ANKARA
0553-225-24-37

AĞAÇ VE SÜS BİTKİLERİNDE BUDAMA
özel peyzaj alanları,apartman çevreleri,karayolları,parklarda v.b.g yerlerde
meyve ağaçlarında özel terbiye şekillerini bir tarafa koyacak olursak budama ağaç ve ağaççıklarda
 ilkbahar sürgünleri çıkmaya başlamadan 15 Kasım –30 Mart tarihleri arasında yılda 1 (bir) kez yapılan bakım ve gençleştirme budamalarıdır. Ağaç yenilenir.gençleşir.yeni sürgün oluşumu hızlanır.

Form( şekil) budaması,
çit budaması,
yeşil sürgünleri
ve kuru dal budaması ise: vejetasyon dönemi içinde yapılabilmektedir. Ancak, güller erken ilkbaharda (Şubat - Mart aylarında) budanmalıdır.
Bütün budama işleri uzman işçiler ,mühendis ve bahçıvan kontrolünde uzman ekip tarafından uygun budama ekipmanı kullanılarak yapılmaktadır…

Form budamasışekil budaması; 
erken ilkbaharda çiçek açan yapraklı ağaççık ve çalılar için çiçekleri geçtikten hemen sonra, diğer bitki türleri için ise vejetasyon dönemi içinde, sağlıklı gelişim ve dekoratif görünüm sağlamak amacıyla; yılda en fazla 4 (dört) kez yapılacaktır.


süs ve ağaç budamaları; İstenilen büyüklüğü veya şekli sağlayabilmek için ağacın bütününde yapılır. Büyük ağaçlarda platform.,vinç veya teleskopik makas ve testerelerle Yan dallar, Kuru dal ve çam kese böceği arıza olmuş dallar yılda 1 (bir) kez budanır.

Yan dal budaması; Ekim - Mart Döneminde yaprak dökümünden hemen sonra yapılır.yan dallar ağaç formuna uygun olarak kesilir.

Kuru dal budaması; Ağaçlar yaprağını açtıktan sonra vejetasyon dönemi içinde yapılır.kuru dallar budanır.aşı macunu 
sürülür.

Çam kese böceği arız olmuş dalların budanması; Kasım-Mart arasındaki dönemde, çam türlerinde oluşan, çam kese böceğiyle mücadele amacıyla yapılan budama işleminde, budanan böcek arızalı  dallar belirli alanlarda toplanarak yok edilir. 
yeşil sürgünü alma; Vejetasyon döneminde (1 Mayıs – 15 Eylül) ağacın yaşama ve gelişmesi amacıyla yapılan sulamalardan dolayı, kök ve gövdede istenmeyen sürgünler meydana gelmektedir.
 Bu sürgünler bitkinin ihtiyacı olan besinleri alarak, gelişmesini olumsuz yönde etkileyeceğinden kısa sürede alınması gerekir. Yılda 3 (üç) kez uygulanır. 

Çit budaması; Sıralı ve gruplar halinde dikilen
ağaç,
ağaççık

çalı türlerinden oluşan bitki gruplarının budama işlemine ‘Çit budaması’ denir. Vejetasyon dönemi içinde yılda 3 kez budama yapılabilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder