AĞAÇ BUDAMA ANKARA

12/23/2016

MEYVE AKARLARI

Akarlar, meyve zararlısı örümcekler

Keneler,Uyuz Böcekleri,Kırmızı örümcekler akar olarak adlandırılır..Çok küçük oldukları için çıplak gözle görülmeleri mümkün değildir. Ancak insanlarda ya da hayvanlarda zararlı olan keneler gözle görülebilirler.

Bazı türler yapraklarda renk açılımı, şekil bozuklukları,galler,tomurcuk yanıkliği,şişme ve daha değişik tipte zararlar meydana getirmektedirler.. Konukçu bitkilerine çok bağlı olduklarından,konukçuları çoğunluk çok yıllık bitkilerdir.Tek yıllık konukçuları da vardır ancak bunlar çok yıllıkların yakın akrabası olan bitkilerdir. Şüphe edildiğinde hastalıklı bitkide akar kolay bulunmakta ve vektör olarak denenebilmektedir.
Biyolojik Mücadele: Akarların biyolojik mücadelesinde, Typlodromus pyri Scheut, S.longicornis ve S. punctillum  önemli rol oynamaktadır.
Akarlara karşı kimyasal mücadelede

Akarlara karşı kış mücadelesi yoktur.ancak kabuklu bit ve koşnile karşı yapılacak kış ayı mücadelesi bazı örümceklerin yani akarlarında popülasyonunda bir azalma meydana getirir.bu kışlayan larvalar üzerinde etki yapar.eğer ağaçlarda bu kırmızı örümceklere ve akarlara azda rastlasak hemen ilaçlama yapmak gerekir.mayıs ayından itibaren görürsek akarisit kullanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder