AĞAÇ BUDAMA ANKARA

12/23/2016

UNLU BİTLER

Unlu bitler
Küçük beyaz görünümde bitler yavaş hareket ettiklerinden farkedilmezler.hava sirkülasyonu olmayan gölge yerlerde daha çok ortaya çıkarlar.…ezildiklerinde kırmızı sıvı ortaya çıkar.kontrol edilmezlerse
Pekçok bitkiyi yavaş yavaş kuruturlar.sistemik yapıda etkili bir böcek ilacı kullanılır.bitkinin özsuyunu emerek bitkiyi kurutma yoluna giderler.bu böceğin yumurtaları unumsu, ufak pamuk görünümündedirler.ilaçlar bile kolay kolay etki etmez.  SÜS BİTKİLER AYRICA PEKÇOK AĞAÇTA GÖRÜLEBİLİR. Birinci derecede turunçgiller olmak üzere zeytin, dut, bağ, nar, muz, zakkum, yerfıstığı, balkabağı, kavun, karpuz ve pek çok süs bitkisinde zarar yapar.Hem bazı bahçe bitkilerinde hem de bazı salon bitkilerinde çok görülen, can sıkıcı bir zararlıdır. Bahçede gardenya ,güller evde mum çiçeği, bazen afrika menekşesi vs. sıkça bu zararlıdan nasibini alır.
bazı mücadele teknikleri


1:bitkiler fırça yardımıyla temizleyebiliriz.sert fırçayla ezilebilir.küçük bitkilerde daha hassas ufak aparatlar kullanılabilir.
2:arabsabunlu su ile yıkayabiliriz.1 litreye suya 1 kaşık arabsabunu ve zeytinyağı (yağ bitin trakelerinden solunum yapmalarını önleyebilir)

3:kuruttuğu dallar kesilebilir.mümkünse yakılmalıdır.

4:sistemik ilaçlama 2-3 sefer tekrarlanır.
5:ERKEN MÜCADELE ÖNEMLİDİR.
6:ağaç taçları birbirine gölge yapmayak şekilde kesilmelidir.
7:yabancı otlar temizlenmelidir.
8:bina arası meyve ve süs bitkilerinde gölgeden dolayı gül,dut asma turuncgil gibi ağaçlara dikkat etmeliyiz..zararlı varsa tedaviye hemen başlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder